Onsdag kväll

Idag började dagen bra, Pandis, Zacko och jag var ute och gick i regnet men det var ändå en skön morgon. Katten Gustav var med på promenaden och Pandora och han lekte "ta fatt". Väl hemma fick hon en portion med blodpudding och pölsa och det var väl mindre poppis idag. Hon verkar väldigt ombytlig i sina matval. Ena dagen är pölsa bäst och andra blodpudding, ibland gäller köttbullar och ibland är det rent av torrfodret som smakar bäst..

Idag blev hon hämtad av hundvakten i Skärstad och var där till 21:30 när jag slutade jobbet. Pandis trivs där och de trivs med henne. Eftersom de vill köpa en valp efter Pandora så faller det sig bra att öva lite, vilket de får göra så mycket de vill fram till v 5 i dräktigheten. =)Ingenting som jag hade planerat och skickat med till Pandis i matväg dög idag men då stekte snälla Angelica till lite miniköttbullar med smak av ost och skinka till henne och hon åt en bra portion.

Imorgon ska jag på veterinärens inrådan åka och köpa lite a och d vitaminer och även lite kalktabletter till Pandis eftersom hon inte vill äta ordentligt. Det kanske finns tabletter till dräktiga tikar som har allt i sig redan?? Ska kolla på apoteket och djurbutikerna.

Nähäpp, nu är det dags för sängen, kvällspromenaden avklarad och även ett glas rött så mina ögon håller på att gå igen.... God natt!

Hemma från veterinären! =)

Nu så har vi kommit hem, Pandan och jag. Veterinären var en äldre man som har arbetat med djur långt innan jag ens var född. Han har kollat igenom hela Pandis och känt och klämt lite var stans. Det är inget fel på henne, ingen halsinfektion, ingen analsäcksinfektion och såret i gommen ser jättefint ut. Så, alla sjukdomstillstånd som kunde orsaka matvägran är uteslutna. Då har vi endast en potentiell anledning till detta eviga pusslande och trugande med olika maträtter och det är ju förhoppningsvis dräktighet. =)

4 Juli är de beräknade men eftersom Pandoras namne var mycket nyfiken av sig och råkade släppa ut de 7 världssynderna så får även jag vara nyfiken så nu ska det bokas tid till ultraljud. Kul som sjutton tycker jag då jag aldrig varit med och gjort det på en hund. Ska bli såååå spännande.

Bilder kommer. =) God natt alla, nu ska friska Pandis och jag hoppa i säng!

Sjuk eller dräktig???

>

Efter en tids frånvaro från Pandoras sida ska jag nu förklara varför. Som vanligt i mitt liv så har det varit fullt upp, på detta så har jag mått dåligt med massa värk i nacke och rygg, åkt in på sjukhuset med hornhinneskada som återkommer hela tiden och Pandora har varit "dålig". Hon har ingen matlust, ingen ork och inget verkar kul. Detta kan ju vara ett tecken på att hon är dräktig men även på sjukdom. Jag tittade ner i hennes hals/ mun när hon matvägrade 3de dagen och då hade hon ett sår i gommen. Såret konsulterades med veterinär och jag fick rådet att behandla med Aftamed gel (för människor mot aftor) det verkar funka ganska bra som smärtstillande och trots att Pandis ser ut att vilja dö när jag kommer med tuben så går det bra att kleta på. Det konstiga är att Pandis inte ens vill äta kattmat, något som hon annars mer än gärna stjäl från katten Gustavs skål. Hon gillar inte mat hon brukar älska och det enda som verkar duga för det mesta i alla fall är husmanskost. Har nu inhandlat köttbullar, pölsa och blodpudding. Detta är tillagat och infryst i portionsförpackningar så att damen kan få godsaker då hon vägrar äta annat. Nähä, nu ska vi åka till veterinären. Håll tummarna! =)

Nya hundvakten


Idag har Pandis varit hos en av hundvakterna vi har. =) Hon har haft en skön slappardag med mys under filten, tv-tittande och promenader men ändå fått jobba för godiset. Duktiga lilla Pandis stängde skåpsluckor på kommando. Nu ska vi bara lära henne stänga diskmaskinen också. Pandis kommer vara en såååå duktig "husmor" när det är dags för småglinen att tränas. Nu ska vi lägga oss och se på slutet av "Äntligen hemma".

Zacko tömde kattmatsskålarna inne hos grannen, ja du läste rätt. Det var två skålar.... En med blötmat och en med torrfoder. Blir till att lägga sig tidigt då jag troligtvis blir tvungen att gå ut en vända i natt. =( Hoppas ni får en fin kväll.

God natt!

Tisdag morgon.



Pandora har inte velat äta, hennes bröstvårtor har blivit hårda, lite rundare och mer rosa än vanligt. Dessutom är Pandis trött, tröttare tröttast.
Detta är ett gammalt foto men så ser hon ut mest hela tiden tycker jag. Pratade med fästmannens matte som är snäll nog att stå ut med alla mina frågor. Enligt henne så är detta ett tecken på dräktighet. Jag tror också att hon är dräktig men det är svårt att vara 100. Hoppas, hoppas, hoppas.... Nu ska vi ut på morgonpromenad. Hej så länge!

Lördagen och söndagen




I lördags var jag hos en väninna och hennes familj. Vi var ett gäng tjejer så grabbarna (väninnans man och deras son) försvann ner i tv-rummet för att se på melodifestivalen. Vi grillade och drack lite vin och cider. Mycket trevlig kväll med massa tjejsnack och skratt. Tack Cicci och alla andra för en jätterolig afton! =)

Pandis var hos min granne och hans dotter på kvällen och när de skulle gå och lägga sig så skulle han gått in med Pandis till mig men när jag kom hem vid halv 1 på natten fanns ingen Pandis innanför dörren. Hon hade somnat i grannens dotters säng så hon hade fått ligg kvar hemma hos dem. Tur att jag har nyckel in, jag hämtade Pandan och låste om dem igen. Vad skulle jag göra utan min kära mamma och granne som ställer upp som hundvakter och hund-rastare när jag jobbar och de få gånger jag faktiskt går ut. (Och naturligtvis alla vänner som hjälper till när de kan)

På lördags morgonen var jag överlycklig, Pandis hade gått upp 3 cm men väl i skogen försvann dessa 3 cm eftersom Pandis "gick på toa". Detta skrattade tjejerna och jag gott åt på kvällens grillfest. Nåja, jag får väl göra som Monica, Primos matte, säger.. Ge mig till tåls. Väntan är låååång när man längtar och inte ens vet om det är så att hon är dräktig. Men men, den som väntar på något gott.... =)

Idag var mamma och jag ute på en lagom söndagspromenad och mötte regnet några minuter hemifrån, lite tur ska man väl ha i oturen. Klockan halv tre åkte Pandora och jag till en tjej som bor i stan och ville vara hundvakt på dagarna. Hon pluggar på distans vilket gör att hon är hemma jättemycket. Hon hade sett annonsen jag hade satt ut på blocket och hörde av sig. Hennes sambo och hon tycker mycket om hundar så Pandis och jag åkte dit och hälsade på. Tjejen och killen är jättetrevliga och tyckte att Pandis var väldigt mysig så på tisdag ska hon dit medan jag jobbar. Får väl se om de kommer vilja ha henne igen. ;)

Jag har tre hundvakter åt Pandora nu vilket känns skönt eftersom jag jobbar väldigt långa pass ibland och hon gärna vill ha lite fart och fläkt omkring sig. Lyxigt för mig och för Pandis, jag slipper oroa mig för henne och vet att hon har det bra och får mysiga promenader med alla dessa tjejer. Imorgon ska hon till hundvakten i Huskvarna, tisdag, onsdag och fredag till Jönköping och torsdag till Skärstad. Pandora är fullbokad. =) Härligt när det är så. Zacko däremot är i den höga ålder att han sover när jag inte är hemma och min älskade mamma rastar honom när jag är på jobbet. Det räcker för den gamle gubben.

Nähäpp, nu måste jag gå och lägga mig. Börjar få ont i halsen och känna mig smått förkyld. Blääääää. God natt!

Torsdag och 11 timmars pass på jobbet.




Zackos mage är mycket bättre idag. Jag har jobbat 10-21 och kom nyss hem från kvällsrundan med hundarna.

Idag var det meningen att mamma skulle ta två rundor med Zacko, då Pandis befann sig hos hundvakten när jag var på jobbet.

Detta behövdes dock inte då en av mina väninnor ringde mig vid 13 och sa att hon var utanför mig. Hon undrade om hon fick kidnappa min gammelhund och ta med honom till sina föräldrar ute på landet. Självklart, vad trodde hon. =)
Visst blir man glad över sådana vänner! Hon gick in till mig och plockade med hunden, han följde glatt med då han känner Ann sen låååångt tillbaka. Det är så skönt att veta att han får lite kul han också.

Följa med på biltur är inte fy skam, ligga och lapa sol på trädgården och dessutom få sno till sig en kaka när Anns son (3år)bjuder och Ann inte hinner med. Ja du, sådana dagar, det kallar han nog lyx!

Hundvakten och hennes man tycker att Pandora har blivit rundare runt midjan och magen. Jag håller med dem men om nu så är fallet att hon är dräktig, hur många valpar kan det vara? En hel flock? Borde det synas på hunden så mycket efter 10 dagar? Ska ta lite nya kort och lägga ut imorgon men nu har jag lite annat att göra innan läggdags. Sov så gott!

Primo



Så här ser han ut, Pandoras fästman. Han är hennes första och sista och jag tror att valparna ( om det nu blir några ) blir kanonfina, precis som sin mor och far. Vad tror ni?

Kaotisk morgon!

Vaknade av att min snälla granne kom och ringde på 06:15 som vanligt, skönt med en personlig väckarklocka när man är svårväckt. När jag öppnade sovrumsdörren möttes jag av en enorm stank, på hall mattan utanför mitt sovrum fanns två pölar av modell stor bestående av hunddiarré. Mysigare morgnar kan jag ju komma på lätt. Min stackars gamle schäfer/ dalmatiner-blandis Zacko ( 14,5år)hade blivit dålig i magen och dessvärre säger han inte längre till när han blir det. Jag öppnade kvickt dörren, sa till grannen att jag var vaken och Pandis smet ut. Jag måste på toa sa jag snabbt och stängde med Pandora kvar i trappen.

Jag tog tag i mattan och släpade in den i badrummet, gick på toa som hastigast och gick ut och snackade med grannen. Stanken i lägenheten var olidlig. Grannen stack till jobbet och jag började torka av det värsta på mattan. Plötsligt hör jag hur något låter bakom mig, jag vände mig och och där satt stackars gammelhunden och det rann ur baken på honom. Drog på mig kläderna och ut fort som attan så inte resten skulle komma i trapphuset. Hela morgonen gick åt till rastning och städning.

Jag började allvarligt fundera på varför jag har hund och tyckte mig inte kunna komma på en enda bra anledning just då. (Vill tillägga att mitt morgonhumör inte är av bästa sort....) När det värsta var gjort hemma så tog jag en längre sväng med hundarna och då kom jag på det. Där gick jag i solskenet, fåglarna kvittrade, häggen och körsbären stod i full blom. Promenaden var helt underbar och sällskapet perfekt. Två trogna följeslagare som skulle göra allt för mig, de gick där tysta bredvid mig och njöt nog lika mycket som jag av denna härliga morgon.

Under dagen var min mamma förbi och rastade gammelhund som än en gång hade lyckats bajja inne men det är ju inte hans fel, han är ju magsjuk. Mer städning väntade på mig hemma och till kvällsmat fick han kokt ris med 5 sockerbitsstora leverpastej-tärningar för smakens skull. Hoppas gammelhund mår bättre i natt och i morgon.

Pandis har idag varit hos ena hundvakten, hon sover extremt mycket när hon är inne och är pigg som vanligt utomhus. Tror nog allt att hon är dräktig. =) Mätte henne idag och måttet var 1,5-2cm större än sist. Vi får väl se.......

Nu ska jag ta och hälla upp en cider och sätta mig på altanen och njuta av den vackra kvällen med hundarna. God natt! =)



Veckan börjar ju bra =)

Idag har det gått en vecka sedan parningen med pojkvännen Primo. Jag har mätt och vägt Pandora, fixat en barnmorska till en eventuell förlossning, skrivit en lista med viktiga telefonnummer till veterinärer och djursjukhus och ringt mitt försäkringsbolag. Hysterisk matte? Nja, det vet jag inte om jag vill kalla mig men kanske väl förberedd.


I fredags kom Pandis hem och hon somnade direkt. Kan väl lugnt säga att jag aldrig har sett henne tröttare, på promenaderna är hon pigg men så fort vi är inne så somnar hon. Hon har drömt lite "mardrömmar" de här nätterna hemma och sovit så sjupt så jag har fått väcka den snyftande ( alla ni som har hund vet hur den kan låta när den drömmer) och sprattlande lilla Pandora.


Hela helgen har vi tagit det lugnt och myst tillsammans med promenader och ett besök hos väninna med hund. Hon har aldrig gillat väninnans hund nämnvärt men ändå accepterat honom.
I lördags morrade hon så fort hon såg honom, även om han stod 2 meter ifrån, i förebyggande syfte verkar det som. Vet inte varför hon är sådan, kanske är det lite hormoner i kroppen. Hon har börjat blöda lite igen och vad jag kan läsa mig till på nätet så skall det vara så, det påstås vara ett tecken på att hon är dräktig. =)))))

Nu ska vi gå och sova, denna dagen har kommit till sitt slut. Imorgon ska Pandis till hundvakten i HVA som hon brukar vara hos när jag jobbar. Hon trivs jättebra där och det är ju kul att även de trivs med henne.
God natt!

Snart kommer hon hem! She's coming home soon!

Imorgon kommer hon hem, lilla Pandora har varit i Skåne och parat sig med sin "pojkvän" Primo. Allt har gått bra och efter snart en vecka utan min pigga och glada följeslagare är abstinensen stor. Det ska bli så skoj och se om det har tagit sig, om det blir några valpar.

She's coming home tomorrow, little Pandora has been to Skåne to mate with her "boyfriend" Primo. Everything indicates it's been a successfull date. and after almost a week apart from my happy and cheerfull companion I'm soo looking forward to seeing her again. I'm curious to see if there are going to be any puppies and if the dates during the week have worked as planned.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0